Mehukas leipä sellaisenaan nautittavaksi tai keittojen ja salaattien kaveriksi.

Raaka-aineet:

  • 1 dl idätettyä hamppuproteiinia
  • 2 rkl idätettyjä hampunsiemeniä (pinnalle)
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 dl Jytte jauhoseos
  • 3 munaa (huoneenlämpöisiä)
  • 300 g smetanaa
  • 1 rkl psylliumrjauhe
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • ripaus mustapippuria

 

Helppo valmistus:

Helppo ja nopea gluteeniton leipä, joka on hyvää. Helppo varioida kaapista löytyvillä jauhoilla ja lisukkeilla. Kunhan pidät huolen, että jauhoja ja hiutaleita on yhteensä n. 4,5 – 5,5 dl.

Laita uuni lämpeämään 175 asteiseksi. Vaahdota munat. Sekoita psylliumjauhe huolellisesti kylmään veteen ja anna turvota. Sekoita se sitten munavahtoon yhdessä smetanan kanssa. Mittaa kaikki kuiva-aineet ja mausteet riittävän isoon astiaan, ja ryhdy sitten pikkuhiljaa lisäämään jauho-mausteseosta taikinan sekaan. Lopuksi lisätään viipaloidut oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Jos käytät monitoimikonetta tai muuta taikinantekoon soveltuvaa konetta, niin sekoita oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit käsin tai puulastalla.

Kaada taikina kevyesti voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle idätetyt hampunsiemenet. Paista 175 asteessa noin 1 h.

Anna leivän vetäytyä rauhassa 1-2 h kun olet ottanut sen uunista. Nauti sellaisenaan, tai keittojen ja ruokien kanssa.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

 

Laitan jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone