Helppo ja herkullisen krokanttinen raakasuklaa hampunsiemenistä

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Raaka⎟Valkosokeriton⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton

Krokanttisen raakasuklaa syntyy parhaiten idätetyistä hampunsiemenistä. Tämä raakasuklaa onnistuu helposti ja vaivatta myös kokemattomilta raakasuklaan valmistajilta.

Valmistusaika n. 15 min + jäähdytys väh. 30 min.

Raaka-aineet:

  • 150 g raakakaakaovoita (n. 2 1/2 dl)
  • 150 g raakakaakaomassa / raakakaakojauhetta (n. 2 1/2 dl)
  • 100 g kookossokeria (n. 2 dl)
  • 60 g idätettyä hampunsiementä (n. 1 dl)
  • 2-3 rkl lucumajauhetta (ei pakollinen, mutta tuo toffeemaisuutta)
  • 2 tl vanilja jauhetta (aitoa)
  • 1/4 tl rafinoimatonta merisuolaa tai muuta huippulaadukasta suolaa

Helppo valmistus:

Sulata raakakaakaovoi ja -massa vesihauteessa, esim. pienempi ja isompi kattila sisäkkäin niin, että isommassa on vesi, ja pienempi kattila on isomman sisällä, kuitenkin niin, että pienikattila on helppo nostaa pois.

Nosta pienempi kattila pois ja sekoita kaikki ainekset sulaneeseen raakakaakaovoihin ja -massaan. Levitä massa lautaselle ja laita pakkaseen kovettumaan vähintään 30 minuutiksi.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

 

 

 

Laitan jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone