CBD kaurakeksit (n. 10 kpl)

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa

CBD kaurakeksit on mainio tapa saada CBD-A hamppumehukapseleista irti enemmän CBD:tä. Käytännössä tämä tapahtuu dekarboksyloimalla CBD-A hamppumehukapselien sisältämä kukintojauhe. Näin saadaan aikaiseksi voimakkaampi kannabidiolin (CBD) vaikutus, jolla on hieman erilainen lääkinnällinen vaikutus, kuin mitä raa’asta hampunkukinnosta saadaan. Kuinka erilainen tarkalleen ottaen onkin sitten oma asiansa, joka kaipaa vielä lisää tutkimusta paitsi meidän hampputiimiltä, kuin myös tutkijoidenkin toimesta. Varmaa lienee kuitenkin se, että CBD-A:n (kannabidiolihapon) muuttuessa kuumenuksen johdosta CBD:ksi (kannabidioli), menetetään osa anti-inflammatorisista hyödyistä, jota CBD-A:lla on enemmän kuin CBD:llä. Samalla menetetään myös osa terpeeneistä ja flavonoideista.

Toinen pohdittava asia CBD-A hamppumehukapseleiden käyttämisestä kaurakeksien raaka-aineena on se, että kannattaako / tarvitseeko tätä pakastekuivaamalla tiivistettyä kukintojauhetta dekarboksyloida ennen sen lisäämistä kaurakeksien taikinaan.

Kokeilin molempia, ja täytyy sanoa, että voimakkaampi ja mielyttävämpi maku kaurakekseihin tuli, kun uunitin pikaisesti CBD-A hamppumehukapselien sisällön. HUOM! Muista avata (vedät vastakkaisiin suuntiin kapselien molemmista päistä) hamppumehukapselit ennen kuin lisäät niitä kahvin, teen tai kaurakeksitaikinan sekaan.

CBD-A (kannabidiolihapon) dekarboksylaatio CBD:ksi alkaa 120-celsiusasteesta ja CBD:n haihtuminen alkaa 160-asteessa.

Tämän tiedon pohjalta päätin valmistaa kaurakeksit 150-celsiusasteessa ja dekarboksyloida CBD-A hamppumehujauhetta 125-celsiusasteessa. Hamppumehujauhetta uunitin 40 min. 125-asteessa, koska pienen tutkiskelun pohjalta päädyin siihen, että 40 minuuttia 125-celsiusasteessa riittää CBD:n maksimaaliseen aktivoimiseen. Koska keksejä ei kannata pitää noin pitkään uunissa – suosittelen dekarboksyloimaan CBD-A kapselit ennen leivosten valmistusta.

 

Raaka-aineet:

 

Helppo valmistus:

Laita uuni 125-celsisuasteelle ja ryhdy avaamaan hamppumehukapseleita leivinpaperille. Laita leivinpaperi uunipellin päällä uuniin ja ajastin hälyttämään 40 minuutin päästä.

Monitoimikoneella tai taikinakoneella homma hoituu hieman helpommin. Valmistus tapahtuu niin, että ensin vaahdotat eli vatkaat huoneenlämpöisen pehmeän voin ja kookossokerin. Sitten lisäät loput ainekset yksi kerrallaan, aloittaen jauhoseoksesta, jonhon olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää lopuksi kaurahiutaleet. Huom. tässä vaiheessa ei kannata enää sekoittaa liian pitkään ainakaan monitoimikoneella, sillä kaurahiutaleet on parempi jättää kokonaisiksi tai hieman rakeiseksi, jolloin kekseihin saadaan miellyttävämpi suutuntuma.

Kun hamppumehujauhe on dekarboksyloitu, eli ollut uunissa 40 minuuttia, voit lisätä jauheen taikinaan. Käännä tässä vaiheessa uuni 150-celsiusasteelle.

Sitten vaan muotoilemaan ihanassa hampuntuoksussa kauniin pyöreitä, tai vaikka sydämen muotoisia kaurakeksejä.

Laita kaurakeksit uunin keskitasolle ja anna niiden paistua siellä 15 minuuttia. Uunista otettaessa kaurakeksit ovat vielä pehmeitä, mutta ne jäykistyvät kun annat niiden jäähtyä, eli ei vielä aleta maistelemaan. 😉

Anna jäähtyä 15 minuuttia ja tarjoile ystäville ja erityisesti vanhemmillesi CBD-A rasvakahvin kera.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
1Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email