Hamppu-papupyörykät

Gluteeniton⎟ Maidoton⎟ Vegaaninen⎟ Soijaton

Helppoa, halpaa ja herkullista kasvisruokaa.

Tällä reseptillä tulee noin uunipellillinen hamppu-papupyöryköitä.

Valmistusaika n. 15 min + kypsennys

Raaka-aineet:

  • 500 g kidneypapuja suolaliemessä (n. 2 prk)
  • 1 ½ dl idätettyä hamppuproteiinia
  • 1 ½ dl riisijauhoa
  • 1 ½ dl tattarijauhoa
  • 1 dl kauramaitoa (tai muuta nestettä)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 4-5 rkl idätettyä hamppuöljyä tai oliiviöljyä
  • 2 tl merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria

Helppo valmistus:

Murskaa kidneypavut esim. haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon loput ainesosat. Anna seoksen turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon tarvittaessa nestettä tai jauhoja kunnes koostumus on sopiva jotta pyörykät pysyvät kasassa. Levitä leivinpaperille oliiviöljyä ja muotoile seoksesta pyöryköitä uunipellille. Pieni määrä öljyä käsissä vähentää seoksen tarttumista käsiin ja helpottaa pyörittelyä.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-30min kunnes pinta on ruskea ja koostumus napakka mutta ei liian kuiva. Valmistusaika vaihtelee pyöryköiden koon mukaan. Pienemmät pyörykät valmistuvat nopeammin ja tasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pyörykät myös pannulla öljyssä.

Nauti hyvässä seurassa huolellisesti pureskellen ja ennen ruokailua silmät kiinni kiitos lausuen, koska näin saat ruoastasi eniten hyvää oloa.

 

Rakkaudella,

Eetu Laitinen

Asiakaspalvelu⎟Yhteistyö

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email