Ihanasti rouskuva lisuke salaatin tai risoton kanssa.

Raaka-aineet:

  • 1 dl idätettyjä luomu hampunsiemeniä
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • 1 dl kurpitsan siemeniä
  • loraus idätettyä luomu hamppuöljyä
  • ripaus laadukasta suolaa
  • lempi yrttiä

 

Helppo valmistus:

Paahda kurpitsan- ja auringonkukansiemenet paistinpannulla kullanruskeiksi. Lisää idätettyjen hampunsiemenien kanssa blenderiin ja anna laitteen laulaa. Älä päästä jauhoksi asti, vaan pikainen surrautus riittää. Lisää suolaa ja öljyä, sekä vaihtoehtoisesti lempi yrttiäsi. Nautitaan salaatin, ruoan tai leivän kanssa.

Huolellinen valmistus:

Jos haluat olla huolellinen ja tehdä itsellesi parasta, niin osta luomu ja raaka laatuisia auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, ja liota niitä vähintään 8h lasipurkissa. Anna niiden olla 2-3 päivää lasipurkissa, joka päivä 2-3 kertaa huuhdellen ne. Tämän jälkeen paahdat auringonkukan- ja kurpitsansiemenet uunissa 200 asteessa n. 7 min kunnes ovat saaneet hieman väriä.

HUOM! Idätettyjä hampunsiemeniä ei tarvitse tietenkään liottaa, eikä paahtaa, koska ne on jo liotettu ja idätetty, sekä raakakuivattu alle 43 asteessa.

Lisää kaikki siemenet blenderiin tai monitoimikoneeseen ja anna laitteen laulaa, mutta ei jauhoksi asti. Pikainen surratus riittää. Myös huhmareella onnistuu.

Tämän jälkeen lisää öljy ja suola, sekä lopuksi kourallinen saksittua lempi yrttiäsi.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email