Helppoa ja herkullista kasviruokaa

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Vege⎟Sokeriton⎟Munaton⎟Maidoton

Kaalilaatikko on helppoa ja halpaa kasvisruokaa ja kun lisäät siihen idätettyä hamppuproteiinia saat siihen vielä aimo annoksen ravintorikkautta ja makua.

Valmistusaika n. 15 min – kypsennysaika n. 50 min.

Raaka-aineet:

  • 1 dl idätettyä hamppuproteiinia
  • 2-3 rkl idätettyä hamppuöljyä tai oliiviöljyä
  • 3 dl hapankaalia
  • 1 kg valkokaalia
  • 1/2 dl vettä
  • 1 porkkana
  • 3 dl kypsää riisiä
  • 2 dl tomaatimurskaa
  • 2 dl kaurafraiche
  • 2 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl mäkimeiramia / oreganoa
  • ripaus merisuolaa

 

Helppo valmistus:

Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan. Suikaloi kaalia juustohöylällä ja raasta porkkana. Hauduta kaalia ja porkkanaa hetki öljyssä. Lisää vesi ja jatka haututtamista, kunnen kaali- ja porkkanaseos on läpikuultavaa. Lisää loput ainekset, mausta ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan.

Nauti hyvässä seurassa huolellisesti pureskellen ja ennen ruokailua silmät kiinni kiitos lausuen, koska näin saat ruoastasi eniten hyvää oloa.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email