Voimaannuttava ja palauttava proteiinipirtelö, vaikka treenin jälkeiseen tankkaukseen.

Raaka-aineet:

  • 1/2 dl idätettyä hamppuproteiinia
  • 1 rkl idätettyä hamppuöljyä
  • 1 banaani
  • 1 avocado
  • 1 rkl cashew
  • 4 taatelia
  • 1 rkl chia
  • 1 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 tl chlorellajauhetta tai spiruliinajauhetta
  • 1/3 tl suolaa
  • 1/2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 1/3 tl aitoa vaniljaa
  • vettä ja pakuriteetä 50 / 50 kunnes kannu on täynnä

Koristeeksi ja pureskeltavaksi:

  • kaakao nibsejä
  • mehiläisen siitepölyä
  • idätettyjä hampunsiemeniä

Extrapotkua:

  • 1/2 tl cordyceps sieniuutetta
  • 1/4 tl cayanne-pippuria

 

Helppo valmistus:

Laita ainekset blenderiin/sekoittimeen ja kaada kannu täyteen lämmintä pakuriteetä. VARO: Kuuma tee voi purshkahtaa kannen alta! Sekoita muutama minuutti. Kaada lasiin ja nauti voimaannuttavasta ja maukkaasta juomasta, jolla saat potkua aamuun! (Kuten allekirjoittanut tekee)

Vinkki: Pirtelöä voi käyttää palautumisjuomana treenin jälkeen.

Huolellinen valmistus:

Muuten kuten edellä helpossa valmistustavassa, mutta esikäsittele cashewpähkinät ja pakuritee saadaksesi niistä ravintoaineet paremmin imeytymään.

Liota pakurijauhetta tai 2-3 cm palasia isossa lasiastiassa, joka on täynnä vettä, mieluiten 2-3 päivää (min. 1 pv). Perinteinen venäläinen tapa valmistaa pakuri on liottaa sitä 2-3 päviää vedessä ja vasta tämän jälkeen keittää se. Näin saadaan enemmän vesiliukoiset ainesosat irtoamaan paremmin.

Liota cashewpähkinöitä n. 8 h (min. 3h). Liottamisen jälkeen anna cashewpähkinöiden olla lasipurkissa 2-3 päivää itämässä. Muista kuitenkin huuhdella pähkinöitä 2-3 kertaa päivässä. Näin saat kaikki antiravinteet irtoamaan ja hyödylliset ravintoaineet 100% imeytymään.

HUOM! Cashewpähkinöäiden liottaminen tulee kysymykseen ainoastaan raaka pähkinöitä käytettäessä. Paahdetut pähkinät ovat jo kuolleita.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email