Helppo krokanttinen raakasuklaa (n. 500 gramma)

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Raaka⎟Valkosokeriton⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton

Krokanttinen raakasuklaa on parempaa kuin nimeltämainitsematon kaikkien tuttu minttukrokanttisuklaa. Raakasuklaa version saat aikaiseksi parhaiten idätetyistä hampunsiemenistä. Mutta myös spiruliina hiutaleet ovat yllättävän hyvä (ei siis ollenkaan pahan makuinen) tapa tehdä raakasuklaaseen krokanttisuutta.

Tämä raakasuklaa onnistuu helposti ja vaivatta myös kokemattomilta raakasuklaan valmistajilta.

Valmistusaika n. 15 min + jäähdytys väh. 30 min.

Raaka-aineet:

  • 150 g raakakaakaovoita (n. 2 1/2 dl)
  • 150 g raakakaakaomassa / raakakaakojauhetta (n. 2 1/2 dl)
  • 100 g kookossokeria (n. 2 dl)
  • 60 g idätettyä hampunsiementä (n. 1 dl)
  • 2-3 rkl lucumajauhetta (ei pakollinen, mutta tuo toffeemaisuutta)
  • 2 tl vanilja jauhetta (aitoa)
  • 1/4 tl rafinoimatonta merisuolaa tai muuta huippulaadukasta suolaa

Helppo valmistus:

Sulata raakakaakaovoi ja -massa vesihauteessa, esim. pienempi ja isompi kattila sisäkkäin niin, että isommassa on vesi, ja pienempi kattila on isomman sisällä, kuitenkin niin, että pienikattila on helppo nostaa pois.

Nosta pienempi kattila pois ja sekoita kaikki ainekset sulaneeseen raakakaakaovoihin ja -massaan. Levitä massa lautaselle ja laita pakkaseen kovettumaan vähintään 30 minuutiksi.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email