Kasvismakaronilaatikko idätetystä hamppuproteiinista ja soijarouheesta

Vege⎟Sokeriton

Makaronilaatikosta saa idätetyllä hamppuproteiinilla ja soijarouheella lähes tulkoon yhtä hyvää kuin äidin tekemästä. Tämän parempaa kasvismakaronilaatiokkoa saa hakea.

Valmistusaika n 15 min – kypsennysaika n. 1 tunti.

Raaka-aineet:

  • 1 dl idätettyä hamppuproteiinia
  • 1 dl soija- tai hernerouhetta (kuivana 1 dl)
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso porkkana
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ripaus merisuolaa
  • 300 g makaronia

 

Helppo valmistus:

Keitä makaronit ja valitsemasi rouhe paketin ohjeen mukaan. Kuulota sipulit. Lisää porkkana raasteena ja kuulota hetki. Lisää keitetty ja siivilöity rouhe. Mausta ja sekoita keitetyt makaroonit joukkoon. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sekoita vispilällä kanamunat maidon joukkoon ja kaada vuokaan. Paista uunissa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 1 h.

Maidottoman saat käyttämällä kasvilientä, mutta siten se ei maistu äidin perinteiseltä makaronilaatikolta. Mutta muista kuitenkin pureskella hyvin ja olla kiitollinen ruoasta. Ei ole myöskään haitaksi ihailla ruokaasi samalla kun nautit sitä 😉

Olen myös kokeillut käyttä soijarouheen / herneproteiinin tilalta idätettyä hamppuproteiinia, mutta silloin makaronilaatikosta tulee lian jauhoista. Ehkä yksi 1 dl hamppuproteiinia riittäisi..

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email