Palak Paneer Hampusta ja Nokkosesta (neljälle)

Gluteeniton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa⎟Laktoositon

 

Hortoilijoille tutusta nokkos palak paneerista saa herkullisempaa lisäämällä siihen palsternakkaa, ja ravitsevampaa hamppuproteiinilla. Jos käytät ruoka- tai kuohukermaa, kuten minä tässä reseptissä, tarvitset lime- tai sitruunamehua, jotta saat kaikkia viittä perusmakua kastikkeeseen. Toinen vaihtoehto on käyttää kermaviiliä, joka on jo valmiiksi hapan, tällöin ei välttämättä tarvitse limemehua. Tosin en ole vielä kokeillut tehdä kermaviilistä, koska rakastan kuohukermaa kastikkeissa.

Ihanan herkullista idätettyä luomu hamppuproteiinia, joka sopii makunsa ansiosta kaikkeen ruoanlaittoon, saa nyt 2,5 kg säästöpakkauksesta.

Valmistusaika n. 30 min

 

Raaka-aineet:

  • 3 rkl idätettyä hamppuproteiinia 
  • 200 g leipäjuustoa (laktoositon)
  • 2 sipulia
  • 1 palsternakka
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa (laktoositon)
  • 2-3 dl kuivattua nokkosta (hienonnettuna)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl garam masalaa 
  • 2 tl mustapipppuria
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 2 dl riisiä ja 4 dl vettä

 

Helppo valmistus:

Laita 4 dl vettä kiehumaan. Huuhtele riisi ja jätä siivilään odottamaan, kunnes vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, laita levy ykköselle, lisää riisit ja hieman suolaa joukkoon, sekoita ja laita kansi päälle raolleen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ryhdy kuulottamaan sipuleita pannulla. Kuutioi sillä aikaa palsternakka ja leipäjuusto. Lisää palsternakka kuulottuneiden sipulien joukoon, ja paista hetki. Lisää tomaattipyre ja kuohukerma, sekä lopuksi mausteet ja leipäjuusto. Laita sitten lämpö pienimmälle ja lisää joukkoon nokkonen ja idätetty hamppuproteiini.

Annostele riisi pienen kahvikuppiin, kippaa lautaselle, levitä ympärille nokkos-hamppu palak paneeria ja koristele tuoreella korianterin lehdellä. Tarjoile hymyillen.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laitan jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email