Perinteinen sienisalaatti (n. 5 hengelle)

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Vege⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa⎟Sokeriton

Perinteinen sienisalaatti paranee idätetyn hamppuproteiinin ansiosta. Saat sillä sienisalaatiistasi entistä ravintorikkaampaa ja maukkaampaa. Tämä ihana perinteinen sienisalaatti syttyy entistä ehommaksi Oatlyn iMat Fraiche:lla, jolle Hamppumaa muutenkin antaa vahvan suosituksen. Ja jos et vielä tiennyt, niin perinteisen sienisalaatin salaisuus on suolakurkku.

Monet saavat vatsanväänteitä raa’asta sipulista, eikä se ole kivaa! Siksi suosittelen lioattamaan sipuleita pilkkoamisen jälkeen etikalla höystetyssä vedessä. Tämä vähentää sipulin voimakasta makua ja vatsanväänteitä.

Valmistusaika n. 10 min.

Raaka-aineet:

  • 2 rkl idätettyä hamppuproteiinia
  • 1 suolakurkku (etikkakurkku kaupan tynnyristä)
  • 3 dl suolasieniä pilkottuna (rouskuja, haperoita)
  • 1 prk Oatly iMat Fraiche
  • 1 pieni sipuli (keltainen, valkoinen, mikä onkin )
  • suolaa ja mustapippuria

Plus sipulia varten:

  • 1 rkl etikkaa sipulia varten (riisi-, omena-, tai valkoviinietikka käy)
  • 2-3 dl vettä 

Helppo valmistus:

Pilko sipuli ja laita ne ”likoamaan” vesi-etikka ”liemeen”, niin pitkäksi aikaan kun maltat, no ei vaan, 5 minuuttia riittää.

Pilko suolasienet, jos ne ei vielä ole pilkottu. Halkaise suolakurkku puoliksi ja molemmat palat uudestaan puoliksi, sitten kuutioi kurkkusi.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa yhteen ja tarjoile perinteinen sienisalaatti vaikka täydellisten gluteenittomien sämpylöiden päällä.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email