Hamppusämpylät n. 12 kappaletta

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Vege⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa

Helpot ja täydelliset gluteenittomat sämpylät syntyy maailman parhaasta jauhoseoksesta. Suomen parhaiten säilynyt salaisuus on Virtasalmen Viljatuotteen Gluuteniton vaaleajauhoseos – tämän täydellisempää jauhoseosta tuskin on olemassa. Ja jos muka on, niin olethan niin hyvä että kerrot sen myös muille ja meille 🙂

Valmistusaika n. 15 min + kohotus n. 60 min + kypsennys n. 10-15 min

Raaka-aineet:

  • 2-3 rkl idätettyä hamppuöljyä tai oliiviöljyä
  • 6 – 8 dl Vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (500g)
  • 4 dl vettä (kädenlämpöistä)
  • 25 g tuorehiivaa (1/2 pakettia)
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 tl suolaa

Helppo valmistus:

Jos omistat monitoimikoneen tai muun vastaan jolla voi tehdä taikinoita, niin onneksi olkoon! Voit nyt kiitää itseäsi tästä hankinnasta ja iloita siitä, että voit vaikka joka päivää paistaa itsellesi helposti herkkusämpylöitä 😉

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen isossa kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri. Laita taikina koneesi / kätesi käyntiin ja lisää pikku hiljaa 2/3 jauhoista. Lisää sitten suola ja hamppuöljy. Anna taikinakoneen tehdä työtä ja vaivata taikinasta kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja kunnes taikina irtoaa helposti kulhon reunoilta ja on siis sopivan kimmoisaa.

Laita uuni päälle 225 asteeseen ja taikina liinan alle kohoamaan. Anna kohota ainakin 30 min. mielummin 60 min.

Kaada kohonnut taikina pöydälle levitettyjen jauhojen päälle (1/2 dl jauhoseosta riittää). Repäise taikinasta sopivan kokoisia paloja ja pyöräytä niistä kevyesti sopivia sämpylöitä. Älä vaivaa enää taikinaa. Asettele sämpylät leivinpaperin päälle uunipeltiin ja anna vielä hetki kohota liinan alla. Ainakin sen toisen pellillisen, jos ensimmäinen menee jo uuniin 😉

Paista uunissa noin 10 – 15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kultaisen värisiä ja kopisee mukavasti veistä vasten.

Tarjoile voin ja Oltermannin kanssa.

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

 

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email