Vegaanin joulumenu hampusta 

Gluteeniton⎟Vegaaninen⎟Maidoton⎟Munaton⎟Soijaton⎟GMO vapaa

Vegaanin joulumenu saa hampusta ainutlaatuista ravintorikkautta. Joulumenun kaikki herkut saat valmistettua helposti jouluaattoa edeltävänä päivänä. Kutsun tätä edeltävää päivää myöhemmin valmistelupäiväksi tässä kirjoituksessa.

Jos tykkää, että seitankinkku on lämmin, niin silloin kannattaa laittaa hamppukinkku uuniin jouluaattona 1,5 tuntia ennen herkuttelun aloittamista. Tämäkin tapahtuu helposti, kun noudattaa alla olevia ohjeita. Jos taas tykkää, että kinkku on kylmää, voi vegaanin parhaan joulukinkun laittaa uuniin jo aatto aamuna.

Parasta tarjoiltavaa hamppukinkun kanssa on Kymppi-maukkaan bataattilaatikko ja perinteinen sienisalaatti, jossa lisämakua ja ravintorikkautta antaa idätetty hamppuproteiini. Samaa herkullisen pehmeää proteiinia käytetään myös hamppuisessa seitankinkussa. Lautaselle sopii myös muut joulujen perinteiset kasvisherkut, kuten pakasteherneet, lanttu- ja porkkanalaatikko, mutta ne on jätetty pois itse menulistauksesta, koska yksinkertaisuus on kaunista.

Jälkiruoat suosittelen viemään kauas perinteisestä äklö-ähky kategoriasta – afrodiisiakkisen viettelevään ja makunystyröitä hellivään maailmaan.

Tämä onnistuu ainakin krokanttisen hamppusuklaan ja CBD-A avaruuspiparien avulla. Nämä herkut kannattaa nautiskella lämmittävän ja rauhoittavan CBD-A glögin kanssa. Kahvia rakastaville voi lämpimästi suosittella lisäksi vielä CBD-A rasvakahvia.

Sivun alhaalta löydät kaikki tarvittavat raaka-aineet yhteen nivottuna.

 

 

Joulumenu neljälle:

 

Pääruoka:

Hamppukinkku, sienisalaatin & bataattilaatikon kera.

 

Jälkiruoka:

Krokanttinen raakasuklaa & CBD-A avaruuspiparit lämpimän CBD-A glögin kera.

 

 

Raaka-aineet ja ohjeet:

Valmistusaika yhteensä:

Valmistelupäivänä n. 1,5 tuntia  + piparien kypsennystä 10 min.

Aattona n. 30 min + 1,5 tuntia kinkun kypsennystä.

 

(Suosittelen valmistamaan alla olevassa järjestyksessä)

 

1. CBD-A Glögin raaka-aineet ja alkuvalmistelut:

  • 2 – 4 kapselia CBD -A Hamppumehua
  • 3 – 4 rkl Mustaherukkajauhetta 
  • 4 dl pakurivettä (lämmintä)
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1/3 tl neilikkaa
  • 1/3 tähtianista
  • 1 tl kaardemummaa jauhettuna
  • 1 – 2 kanelitankoa
  • 1 – 2 rkl kookosokeria
  • rusinoita ja manteleita
  1. Kiehauta pakurivesi
  2. Kaada lasipurkkiin kun hieman jäähtynyt
  3. Sekoita joukkoon mustaherukkajauhe
  4. Aattona loppuvalmistelut ohjeiden mukaan cbd-a-glogi

 

2. Hamppukinkun raaka-aineet ja alkuvalmistelut:

  • 6 rkl idätettyä hamppuproteiinia
  • 0,5 dl idätettyä hamppuöljyä
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 2 dl gluteenijauhoja
  • 3 – 4 valkosipilunkynttä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl mustapippuria jauhettuna

Marinadi:

  • 1 dl neitsyt kookosöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl umeboshi-kastiketta (jos ei ole, niin käytä valkoviinietikkaa ja lisää hamppukinkkuun enempi suolaa)
  • 0,5 dl vettä
  1. Valmista hamppukinkku ohjeiden mukaan
  2. Kääri hamppukinkkusi folioon ja marinoi se
  3. Nosta jääkaappiin odottamaan paistamista
  4. Aattona kinkun paistaminen ohjeiden mukaan hamppukinkku

 

3. CBD-A Avaruuspiparien raaka-aineet ja valmistus:

Ohje

  1. Valmista piparit ohjeen mukaan
  2. Paista uuissa 7-10 min.
  3. Anna jäähtyä ja kovettua rauhassa

 

4. Sienisalaatin raaka-aineet ja valmistus:

Ohje 

  • 2 rkl idätettyä hamppuproteiinia 
  • 1 suolakurkku (etikkakurkku kaupan tynnyristä)
  • 3 dl suolasieniä pilkottuna (rouskuja, haperoita)
  • 1 prk Oatly iMat Fraiche
  • 1 pieni sipuli (keltainen, valkoinen, mikä onkin)
  • suolaa ja mustapippuria

Plus sipulia varten:

  • 1 rkl etikkaa sipulia varten (riisi-, omena-, tai valkoviinietikka käy)
  • 2-3 dl vettä
  1. Aloita valmistus ohjeen mukaan kun piparit menee uuniin
  2. Säilytä valmis sienisalaatti jääkaapissa suljetussa astiassa

 

Kaikki tarvittavat raaka-aineet:

  • 10 – 11 rkl idätettyä hamppuproteiinia = n. 300g
  • 0,5 dl idätettyä hamppuöljyä
  • 7 – 14 kapselia CBD -A Hamppumehua 
  • 1 suolakurkku (etikkakurkku kaupan tynnyristä)
  • 3 tl raastettua tuoretta inkivääriä (noin 2 peukalon kokoinen pala)
  • 3 dl suolasieniä pilkottuna (rouskuja, haperoita)
  • 1 pieni sipuli (keltainen, valkoinen, mikä onkin)
  • 3 – 4 rkl Mustaherukkajauhetta TAI mustaherukkamehua
  • 4 dl pakurivettä (lämmintä)
  • 1 tl neilikkaa
  • 1/3 tähtianista
  • 1 – 2 kanelitankoa (jauhe ei oikein toimi glögin maustamiseen, kun tulee jauhoista juomaa)
  • 1 tl kaardemummaa jauhettuna (kardemumma rouhe sopii glögin maustamiseen, jauhe ei)
  • 1 tl ceylonkanelia
  • 3 – 4 rkl kookosokeria
  • 3 – 4 tl rusinoita ja manteleita
  • 1 dl kikhernejauhoja
  • 2 dl gluteenijauhoja
  • 3 – 4 valkosipilunkynttä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 tl mustapippuria jauhettuna
  • 2 dl neitsyt kookosöljyä (myös ei neitseellinen kookosöljy käy oikein hyvin)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl umeboshi-kastiketta (jos ei ole, niin käytä valkoviinietikkaa ja lisää hamppukinkkuun enempi suolaa)
  • 0,5 dl Mascovado siirappia
  • 1 rkl psyliumjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 prk Oatly iMat Fraiche
  • merisuolaa

 

 

Rakkaudella,

Jaakko Myllyniemi

Hamppukokki⎟Hamppuyrittäjä

Laita jakoon jos tykkäsit 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email